допълнителни часове по кормуване

Опреснителни шофьорски курсове в Пловдив. Кога имаме нужда от допълнителни часове по кормуване?

Под понятието „шофьорски курсове“ мнозина разбират само онова обучение, което води до придобиване на съответната категория курс. Всъщност услугите, които автошколте предоставят са доста разнообразни и де факто са продиктувани от търсенето на самите водачи.  През последните няколко години се заговори за така наречените опреснителни часове, които можете да получите като допълнителна опция от всяка една автошкола на територията на страната. На практика това е доста интересно обучение, което обаче си има и своята специфика, както и изисквания към кандидатите. Услугите, предоставени от инструктори и автошколи са насочени към създаването на кадри, които са добре подготвени за пътната ситуация. Оказва се обаче, че по редица причини доста от водачите не се чувстват уверени и имат нужда от опресняване на своето шофиране. Ако сте си намерили добре платена работа в Пловдив и едно от  изискванията на работодателя е да се активен шофьор това е добре дошло като възможност за вас и професионалната ви реализация. Но ако от години не сте се качвали на кола и не сте шофирали е напълно логично да имате притеснения дали ще се справите с възложените ви ангажименти. Затова не бива да изпадате в паника, а най-нормалното е да потърсите опреснителни часове по кормуване Пловдив. Имайте предвид, че нито една автошкола уверени млади шофьориняма да ви откаже такава услуга. Факт е, че инструкторите трябва да преценят първо нивото ви на компетентност и дали сте получили нужния информативен поток от основния курс, който сте завършили. А казват, че карането на кола е идентично с това на велосипед, т.е не се забравя. Но като се има предвид, че тук правилата и отговорностите на шофьорите са много повече от тези на велосипедистите е наистина много по-добре да пристъпите към няколко опреснителни часа отколкото да изпитвате несигурност и да сте предпоставка за пътно транспортно произшествие.

За да се запишете за такива допълнителни часове на първо място трябва да имате валидна шофьорска книжка от съответната категория. Логично е да искате опреснителни обучение за категория В и да притежавате тази абревиатура в шофьорската си книжка. Следващото условие, на което трябва да отговаряте е да имате и завършено минимум основно образование. Реално кандидатите, които записват такива допълнителни часове имат нужда от кормуване и припомняне на основните правила, маневри и техники при шофирането. Може да ви е странно, но ако преди десет години тези хора за преминали такъв курс и не са имали желание или пък възможност да си купят автомобил и да започнат сами да шофират, то е логично да не са изградили никакви реакции, умения и компетентност. Като се има предвид и това, е трафика наистина става все по-непоносим и тежък е нормално тези шофьори  да изпитват несигурност и да искат някой да им вдъхне увереност и да им припомни най-важните моменти при заставането зад волана. Наричат опреснителните часове по кормуване „преодоляване на страха“. Наистина това чувство е доста силно развито особено при дамите, които имат желание да се научат да карат уверено и съобразно регламентираните норми за безопасност на движението, но не могат да преодолеят този страх, че няма да се справят както трябва. И тук вече идва ролята на инструктора, който да успокои и да вдъхне увереност, да накара своя курсист  да бъде уверен, бързо да развие нужните реакции и да действа в зависимост от създадената ситуация.

Опреснителни часове по кормуване в Пловдив, София, Бургас и други големи градове са ежедневие. Трафика и неговия интензитет е провокатор, който много неопитни и не добре обучени шофьори избират като вариант. Ако например и вие сте попаднали на инструктор, който не е предал пълната информация и не ви е вдъхнал увереността, от която сте имали нужда то днес е повече от логично да имате нужда от допълнителни часове, в които да се научите да паркирате, да карате на заден ход и други елементарни маневри. И действително с цел да дадат по-добра цена на своите клиенти доста автошколи спестяват важни часове от модула практика. Много от шофьорите споделят, че са платили по-ниска цена за своя шофьорски курс, но реално не са научили нищо друго освен да тръгват, спират на съответните знаци и да ползват сигналните светлини по автомобила. Затова и на практика много от водачите не знаят да паркират правилно и редовно удрят колата на съседа на паркинга пред жилищната кооперация. А да шофираш е наистина една голяма отговорност. Но още по-голяма е когато трябва да се справиш сам с пътната обстановка, а нямаш нужните умения. Ето защо инвестирайте в няколко опреснителни аса по кормуване и сами ще установите ползите от тях.опреснително кормуване

Ролята на това обучение е шофьора да подобри самочувствието си, да си припомни важни, елементарни маневри, да придобие увереност и да преодолее страха си.  А с възможността, която автошколите в Пловдив ви дават, то определено можете наистина да много бързо да развиете своя потенциал като шофьор. Най-важното е обаче да имате мотивация. А новата работа, новата кола и свободата да се предвижваш без да си зависимо от градски транспорт и ангажиментите на партньора действително са достатъчни за да потърсите подходящия инструктор, който да ви даде няколко опреснителни часа. Това е правилна инвестиция в индивидуалните ви възможности, във вашата увереност и бъдеща практика като шофьор. И да, правилно е да вземете толкова часа, колкото са ви нужни, а не да се качите зад волана и да предизвикате инцидент, за който ще съжалявате цял живот. Когато човек осъзнава собствените възможности и е преценил, че има нужда от допълнителна мотивация то няма по-логично действие от това да потърси услугите на автошкола и да запише няколко допълнителни часа по кормуване.

При това обучение няма изпит и не са нужни почти никакви документи, които трябва да представите. Трябва ви само малко свободно време и спокоен и уравновесен инструктор, който да ви помогне да възстановите вашите шофьорски умения.